Ontwikkeling

Ontwikkelingen...Onze R&D afdeling wordt dagelijks gevoedt met informatie vanuit alle windstreken.
Daaruit voortvloeiend worden bijvoorbeeld jaarlijks ruim 3.000 (!) nieuwe werkstoffen ontwikkeld en getest. Meer dan 300 werkstoffen bereiken de volgende fase. Slechts 30 types voldoen vervolgens aan alle strenge testcriteria en worden daadwerkelijk in ons leveringsprogramma opgenomen.

In nauwe samenwerking met alle grote drukpersfabrikanten doen wij voortdurend onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast wordt ook iedere nieuwe inktgeneratie onderzocht en samen met de fabrikanten uitvoerig getest op mogelijke reacties op onze werkstoffen, onze vochtwateradditieven en onze rubberdoeken.

De samenstellingen van onze drukchemicalien worden in nauw overleg met de leidende drukpersfabrikanten bepaald en zijn FOGRA-gecertificeerd. De opbouw van onze rubberdoeken wordt door Böttcher zelf ontwikkeld en pas na een uitvoerig onderzoek en een veelomvattend testprogramma op de markt gebracht.

De rode draad hierin is een voortdurende interactie met onze klanten om ervaringen uit te wisselen. Die ervaringen steunen ons in de ontwikkeling van producten van de hoogste kwaliteit, waarmee we een substantiële en langdurige bijdrage kunnen leveren aan het succes van onze klanten.